Gradina intretinuta de noi din primavara pana in toamna

Fiecare anotimp are lucrarile de gradinarit caracteristice sezonului.

Deja la sfarsitul ierni sau din primavara devreme putem sa ne apucam de toaletarea copacilor fructiferi, tunderea tufisurilor, trandafiriilor, curatrea plantelor de crangile bolnave sau deteriorate de ger, de frunzele si florile ofilite. Pentru o peluza frumoasa tot din primavara trebuie sa incepem intretinerea gazonului. Scarificarea si fertilizarea gazonului fiind un pas important pentru a avea o peluza frumoasa pe parcursul intergului an. La repornirea sistemului de irigat se face si revizuirea elementelor acestuia, putem elimina surprizele neplacute pe timp de vara si functionarea corespunzatoare a acestuia.

Vara in afara de tunderea si udarea regulata a gazonului se poate aplica ingrasamant special de vara, care ajuta gazonul sa suporte mai bine socul cauzat de zilele cu canicula. Pe parcursul verii la ingrijirea plantelor cu flori este important ca florile ofilite sa fie indepartate pentru ca planta sa poata sa-si concentreze energia pentu noi infloriri.

Pregatirea plantelor pentru iernat incepe deja din toamna. La fertilizarea de toamna ata la plante cat si la gazon trebuie folosit un ingrasamant cu continut scazut de azot.

La inceput de iarna trandafirii se tund si tulpina lor se acopera cu pamant. Trandafirii altoiti pe trunchi inlat si plantele mai sensibile la ger se acopera. Gazonul se tunde scurt si primeste ultima doza de fertilizant special conceput pentru ca gazonul sa fie protejat si mai frumos si pe parcursul iernii. Sistemul de irigat este oprit si golit ca si acesta sa fie protejat de inghet.

Comentati pagina

Comments are closed.

Distribuiri