Amenajari gradini si spatii verzi

Amenajari gradini si spatii verzi

De obicei sunt doua categorii de clienti care apeleaza la servicii de amenajari gradini si spatii verzi: cei care au terminat de construit casa si vor sa aiba o gradina frumos amenajata in loc de santier si cei care doresc reamenajarea gradinii din diferite motive: fie este una demult amenajata si nu-i mai place clientului, fie sa fi facut modificari in curte / gradina si necesite o reamenajare, sau din alte motive. In ambele cazuri sunt cativa pasi bine definite care trebuie respectate. Din pacate in foarte multe cazuri de amenajari gradini se face gazonare dupa care proprietarii se hotaresc sa puna sistem de irigatii pentru gazon. Sistemul automat de irigatii trebuie instalat inainte de gazonare, astfel nu se strica gazonul deja insamantat in urma sapaturilor. Firma noastra Special Garden Design SRL este o firma amenajari gradini si spatii verzi oferind prestari servicii peisagistice.

Amenajarea gradinii si curtii

Amenajari gradini - prestari servicii peisagistice

Daca aveti deja un proiect de amenajare, si sunteti nerabdator uitanduse pe internet la gradini amenajate, se poate incepe faza de amenajare gradina. Primul lucru care se face este evacuarea pietrelor, deseurilo, molozului ramase in urma constructiilor sau altor lucrari in gradina si curte. Acest pas in lucrarile de amenajari gradini este foarte important deoarece bucati mai mari de piatra / beton pot rezulta arsuri in gazon sau la radacinile plantelor ornamentale.

In cazul in care este nevoie se face nivelarea terenului cu utilajele corespunzatoare, sau manual in cazul in care nu este loc pentru utilaje. Daca terenul este in panta se pot face lucrarile de terasare gradini, ca se se castige suprafata utila pe teren.

Solul in gradina pentru gazon si plante ornamentale

Solul in gradinaApelati la ajutorul specialistilor nostri ingineri peisagisti si ingineri horticultori pentru consultanta la amenajarea gradinii in privinta cu solul de care au nevoie plantele sau cel de care are nevoie gaoznul. Este foarte important calitatea si tipul solului ca sa fie potrivit atat pentru plantele ornamentale, arbori, pomi fructiferi cat si pentru gazon. Nerespectarea acestui aspect in lucrarile de amenajari gradini rezulta in cele mai multe cazuri dezvoltarea incetinita sau defectuoasa a plantelor si a gazonului sau in unele cazuri poate duce chiar la uscarea totala a gazonului sau plantelor.

Delimitarea spatiilor verzi in gradini amenajate

Delimitare spatii verziDelimitarea zonelor care urmeaza a fi gazonate de cele amenajatecu plante ornamentale, iazuri sau stancarii se poate face cu mai multe feluri de separator: gardulet din lemn tratat, cu borduri (cu sau fara intariri de beton), cu zid de sprijin pentru zone inaltate, cu separator din plastic (diferite feluri), cu pietris ornamental sau pur si simplu fara separator. Delimitarea acestor zone se face din mai multe motive: atat din punc de vedere estetic, cat si pentru a fi mai usor de tuns gazonul la marginea suprafetelor gazonate, ideea este una practica.

Iazuri de gradina, cascade ornamentale

Iazuri de gradina, cascada ornamentalaApa este simbolul al vietii, asa ca construirea unui iaz de gradina, unui parau sau cascade ornamentale ofera in acelasi timp relaxare dar si un plus de energie persoanelor aflate in gradina. Acesta este motivul pentru care in gradini japoneze nu lipsesc iazuri ornamentale sau macar o mica cascada ornamentala. Desigur este foarte importanta proiectarea gradinii in care construim iazuri de gradina inainte de lucrarile de amenajari gradini. Amplasarea acestuia si selectarea plantelor acvatice dar si din imprejurimea acestuia hotaraste aspectul acestei zone din gradina, dar si sentimentele pe care le inspira.

Amenajari gradini japoneze

Gradini japonezeIn cazul unor amenajari de gradini japoneze la proiectarea gradinii se respecta reguli bazate pe Feng Shui pentru a avea o gradina japoneza unde toate elementele (plante, apa, pietre, lumina, umbre) sunt in armonie totala, astfel incat proprietarul acesteia sa poata relaxa cat mai usor si eficient in acest loc.

Ritualul ceaiului in gradina japoneza este unul vechi de mii de ani. Asupra acestui obicei s-a pus foarte mare accent si din punct de vedere religios: pana la secolul 6. in Japonia majoritatea locuitorilor erau de religie shintoistam, iar din anii 500 a intrat budhismul. In ambele religii purificarea sufletului este importanta si acesta se face prin relaxare, cu ajutorul ceaiurilor verde. Cum in evul mediu Zen (budhism adaptat pentru Japonia) devine religia oficiala a clasei conducatoarea din Japonia, gradinile Zen incep sa apara peste tot. Gradinile Zen sunt bazate in totalitate pe regulile Feng Shui astfel omul este parte a gradinii japoneze in armonie totala cu natura, avand un mediu perfect pentru meditatie in gradina japoneza.

Se gasesc si la noi gradini amenajate in acest stil, in ultimii ani a devenit o moda sa se faca spatii verzi in stilul Zen. Noi va ajutam cu lucrarile de amenari gradini japoneze pentru a avea cel mai potrivit loc pentru relaxare.

Plantarea plantelor in spatii verzi

In cazul majoritatii plantelor ornamentale este recomandat sa fie plantate sau replantate toamna, insa acest lucru trebuie respectat fara exceptii numai in cazul plantelor in balot de pamant. Cele fiind in containere se pot planta aproape oricand respectand necesitatile plantei respective la plantare. Folosirea cantitatii si tipului potrivit de turba mareste probabilitatea prinderii plantei.

Pentru a citi mai multe despre amenajari gradini va invitam sa vizitati celalalt website al nostru . Pentru acesta dati click aici.

Comentati pagina

Comments are closed.

Distribuiri