Intretinere gradina cu multe plante

Cand realizam o gradina trebuie sa luam in calcul ca si o gradina bine conceputa si realizata pentru a-si pastra o infatisare frumoasa are nevoie de intretinere saptamanala si ingrijire profesionala. O gradina bine intretinuta este frumoasa in fiecare anotimp. Plantele perene, coniferele, arbustii si copaceii decorativi trebuie combinate in asa fel incat sa fie o pata de culoare dominanta in fiecare zi a intregului an dar in acelasi timp sa reflecteze armonia si stilul dorit.

La inceputul primaverii cand temperaturile cresc, vegetatia  din gradina revine la viata. In acest sezon este timpul ca sistemul de irigat sa fie repornit. Pentru o functionare corespunzatoare a sistemului de irigat este nevoie sa se urmareasca cativa pasi in procesul de reponire, ca pe parcursul anului sa nu aveti surprize neplacute. Plantele si gazonul au nevoie si ei de revizuire, fertilizarea si tratarea acestora, toaletarea si tunderea tufisurilor si copaceilor, scarificarea gazonului.

Ingrijirea plantelor si a gazonului pe parcursul verii necesita o atentie si mai mare. Aparitia daunatorilor se combina cu stresul provocat de zilele foarte calde, caniculare.

Pe parcursul toamnei cu scaderea temperaturilor plantele si gazonul au nevoie de apa din ce in ce mai putina, fiindca se pregatesc de venirea iernii. Odata cu acesta si sitemul de irigat trebuie pregatit de sezonul rece.

 

Comentati pagina

Comments are closed.

Distribuiri