Diferenta dintre amenajarea unei gradini cu firma profesionala si amator necalificat

Sunteti in fata unei alegeri in privinta amenajarii gradinii?

Amenajarea gradinilor a capatat in ultimii ani o dezvoltare vizibila, atat prin dorintele clientilor de a efectua lucrari complexe, cat si pentru cei care lucreaza in domeniu.

Pe scurt, clientii studiaza piata si se adreseaza unei firme specializate in domeniu, sau intra in legatura cu acestia pe baza unei recomandari. Aici apar doua categorii: firme profesioniste si amatori.

Clientul isi urmareste dorintele privind aceste ser vicii de amenajare a gradinii si trage unele concluzii rapid, bazate doar pe un singur aspect: pretul oferit de o anumita firma specializata, fara sa ia in calcul mult mai multe lucruri importante.

Gradina – amenajarea si intretinerea ei – reprezinta o investitie pe termen lung, de care se bucura beneficiarul cand a obtinut-o si executantul, cand a realizat-o.

Amenajarea unei gradini de catre o firma profesionala

Bazandu-se pe experienta, un inginer in domeniu din cadrul unei firme profesionale ofera clientului toate avantajele de care acesta are nevoie:

 • Ordinea corecta de incepere, desfasurare si terminare a lucrarilor stabilite;
 • Unelte, echipamente si masini de lucru potrivite, cu ajutorul carora fiecare lucrare in parte se realizeaza corespunzator;
 • Personal calificat in activitatile si lucrarile prestate;
 • Cadru legal in care se desfasoara serviciile ( Contract, Factura etc )
 • Seriozitate
 • Utilizarea materialelor certificate si de calitate in lucrarile si serviciile prestate;
 • Oferirea unor servicii de intretinere pe lunga durata si luarea corecta a tuturor masurilor de prevenire si combatere a eventualelor probleme aparute, precum si conditii de garantie a tuturor produselor folosite ( plante, gazon etc ).

Ca si dezavantaje, daca le putem numi asa, putem mentiona doar un pret mai mare practicat de catre firma specializata. Avantajele insa, valoreaza cu mult mai mult decat o simpla diferenta de pret.

Amenajarea gradinii de catre un amator necalificat

Singurul avantaj pe care s-ar baza un amator ar fi acela ca poate oferi clientului un pret mai mic. Avantaj care se poate transforma intr-un mare dezavantaj privind mai multe aspecte:

 • Un amator nu detine experienta necesara rezolvarii anumitor probleme aparute asupra plantelor ( boli, daunatori )
 • Nu este pregatit profesional si certificat pentru executarea lucrarilor;
 • Nu detine unelte, echipamente si masini de lucru adecvate;
 • Intretinerea de lunga durata nu se desfasoara in mod specializat, legal si in deplina siguranta;
 • Folosirea plantelor si materialelor de slaba calitate nu asigura o dezvoltare corecta si armonioasa a vegetatiei;
 • Amatorii pot face greseli in prestarea serviciilor care nu sunt descoperite pe moment, ci in timp, cand nu se mai pot lua masuri pentru corectarea lor ( dozarea gresita a solutiilor si o folosire inadecvata );
 • Nu se respecta regulile de siguranta la executarea lucrarilor.

In cunoasterea diferentelor cum alegeti corect cine sa realizeze gradina?

42Amenajarea gradinii cu o firma profesionala de amenajari spatii verzi ofera clientului siguranta ca toti cei care sunt implicati in executarea lucrarilor sunt oameni pregatiti in domeniu, specialisti care au acumulat experienta si lucreaza corect, existand un raport echilibrat intre partea tehnica si cea financiara, precum si elaborarea unui proiect de amenajare. Alegand o firma specializata in amenajarea gradinii va poate scuti de cheltuieli in plus pe viitor pentru a remedia greselile facute de un amator, implicand costuri suplimentare destul de mari, iar uneori acele greseli nu se pot remedia. Apelati cu incredere la o firma profesionala din domeniul amenajarilor de gradini.

Comentati pagina

Comments are closed.

Distribuiri