Totul despre proiecte gradini

E timpul pentru realizarea proiectului de amenajare al spatiului verde
- proiecte gradini, proiectare peisagistica, proiect de amenajare –

 A venit iarna iar lucrarile de afara se cam termina. Intram in perioada de vacanta de iarna in domeniul amenajarilor peisagistice. Acesta nu inseamna insa ca firmele din acest domeniu nu au de lucru. Daca vremea nu lasa sa se lucreze in gradina, munca se muta la birou. Iarna este sezonul perfect pentru realizarea proiectelor de gradini.

In acest sezon programul firmelor de specialitate in amenajarea gradinii nu este atat de aglomerat, astfel avand timp pentru proiecte peisagistice.

10

Care este avantajul unui proiect de amenajare?

Cel mai mare avantaj in amenajarea spatiilor verzi pe baza unui proiect de gradina 3D este faptul ca beneficiarul are posibilitatea de a schimba multe detalii pana se ajunge la variant finala. Fiind dat faptul ca in proiecte de amenajare se poate vizualiza cum o sa arate exact gradina dupa amenajare pe o interfata grafica 3D, acest lucru ofera o transparenta totala in ceea ce priveste realizarea unei imagini in fata ochilor.

In cazul unei amenajari de spatii verzi fara proiect de amenajare de cele mai multe ori se lucreaza zile in plus datorita schimbarilor facute. In aceste cazuri lucrarile suplimentare atrag si costuri suplimentare, costuri care sunt mai mari decat suma unui proiect de amenajare gradina.

Proiectul de amenajare este defapt si o oferta concreta pentru amenajare, continand un deviz total al materialelor, plantelor si serviciilor din cadrul lucrarilor de amenajarea spatiului verde. Arhitectul peisagist face o estimare pe baza acestui tabel, care devine astfel o oferta oficiala daca proiectul se face de catre o firma de amenajari gradini. Astfel avem cunostinta asupra costurilor pentur amenajare, putem sa alocam bugetul pentru amenajare, si nu ajungem sa inghetam lucrarile de amenajare din cauza lipsei de bani.

dicso2

Proiectele de amenajare sunt realizate de catre ingineri peisagisti pe baza cunostintelor atat asupra necesitatilor plantelor folosite cat si asupra modalitatilor practice de a sectiona spatiul pus la dispozitie tinand cont de stilul dorit. Astfel beneficiarul nu o sa aiba problem de genul “gradina rustica nu arata bine cu casa moderna” sau “plantele se usca pentru ca nu au fost pozitionate dupa necesitatilor lor”, etc…

alap hat

Un proiect 3D de amenajare ajuta beneficiarul sa observe detalii mici care fara proiect ar fi observate abia dupa amenajare, cand deja este prea tarziu, de exemplu: se observa ca o parte dintr-un trotuar nu este pozitionat in cel mai practice loc (de exemplu nu se poate ajunge de la terasa direct la gratar). Acest lucru se poate schimba rapid in proiect, dar daca se observa numai cand s-au pus deja bordurile pentru alea respectiva, atunci costurile se ridica la schimbari: lucrari suplimentare, materiale suplimentare, timp pierdut… In proiect se pot face mai multe modificari pana se ajunge la variant finala.

2

Odata avand un proiect de gradina tridimensional in mana, beneficiarul alege firma de amenajari spatii verzi care pe baza proiectului duce la bun sfarsit lucrarile de amenajare in cel mai scurt timp posibil.

Costurile unui proiect de gradina tridimensional

Preturile la proiecte peisagistice se calculeaza in functie de mai multi facturi:

  • dimensiunea terenului de amenajat
  • formele terenului: diferente de nivel, terasari
  • necesitatile clientului, adica elementele dorite in amenajare: cascade, iazuri, zone gazonate, zone delimitate amenajate cu plante ornamentale, stancarii, talizuri, terasari, trotuare, spatii de joaca, sistem irigatii, etc…

Exista firme care calculeaza dupa suprafata terenului, insa acest lucru nu este logic, deoarece s-ar putea ca la un teren mai sa trebuiasca lucrat mai putin decat la un teren mai mic dar mai aglomerat in ceea ce priveste elementele de amenajare. De exemplu la un teren de 200 m2 cu iaz, gazon, gard viu, system irigatii, spatiu de joaca si multe zone delimitate (insule) amenajate este mult mai mult de lucru decat la un teren de 1000 m2 unde se face numai gazonare, un trotuar si gard viu. De aceea cea mai buna si logica metoda de a calcula pretul unui proiect de amenajare se bazeaza pe complexitatea proiectului.

plan

! Concluzia ! apelati la serviciile de proiectare peisagistica prestate de catre firme specializate in acest domeniu (de cele mai multe ori firme de amenajari peisagistice ofera si proiectare) pentru a realiza un proiect de amenajare decat sa va apucati de amenajat fara un plan bine lucrat si sa va treziti ca ati dat de doua ori atatia bani decat ati calculat si ati pierdut de doua ori atat timp fata de cum ati programat.

Sumarizarea avantajelor unui proiect de amenajare:

  • posibilitate de vizualizare realista in 3D
  • observarea in timp a unor probleme de amenajare
  • economisire bani de la lucrari suplimentare
  • castig de timp la executie
  • cunostinta asupra costurilor de materiale, plante si servicii la amenajare
  • realizarea ideilor de un specialist, inginer peisagist, rezulta o amenajare perfecta

Siteuri care realizeaza proiecte de gradini si sisteme irigatii:

La aceste site-uri puteti sa vizitati si paginile de galerie, referinte, lucrari cu poze, imagini despre proiecte de gradini 3D.

Comentati pagina

Comments are closed.

Distribuiri